Mooi wandelpad langs leuke dorpjes met terrasjes(!) en steeds een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, over de Sentiero dell’ Amore, de sentiero Azzurro. Genieten op zeeniveau! Je kunt de wandeling in etappes maken: er rijdt een treintje langs de kust en vanaf begin mei varen er bootjes langs de kust om je terug te brengen naar je uitgangspunt. Vanuit de dorpjes zijn meer wandelingen te maken. Maar je kunt een bezoek aan de Cenque Terre ook prima combineren met de Alpi Apuane. Ook hier zijn mooie wandelingen te maken vanuit Caselnuovo di Garfagnana.

Hieronder is alleen de kustwandeling opgenomen, zeer de moeite waard!

Het kustpad van Riomaggiore naar Monterosso al Mare

Karakteristiek: Eenvoudige wandeling (ca 12 km) over goede paden

Korte schets:
De wandeling loopt langs de plaatsjes Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso, alle idyllisch gelegen aan de Middellandse zee. De wandeling wordt erg druk belopen, met name door Engelse toeristen. Maar de drukte is nergens echt storend.

Start van de wandeling: Het station van Riomaggiore, over het spoor, trappen naar beneden, naar de zee, de borden wandelweg 2 ‘Via dell’Amore’ volgend. Riomaggiore is eenvoudige te bereiken met de trein. Vanaf Levanto loopt het spoor langs de kust. Je kunt de wandeling dus in elk plaatsje onderbreken

Beschrijving van de tocht:
Vanaf Riomaggiore volg je wandelweg 2, de ‘Via dell’Amore’ naar Manarola (30 min). I.v.m. steenslaggevaar is soms een gedeelte van de route afgesloten, alternatief is bovenlangs door een autotunnel (met smal voetpad).
Verder over de Sentiero Azzurro (wegnr. 2) naar Corniglia (45min).
Vervolgens door olijfboomgaarden naar Vernazza (2 uur).
Van Vernazza naar Monterosso  (wegnr 2 en 2a) (2 uur)

Alternatieven: Voor de kust gaat een uitstekende bootverbinding tussen de plaatsjes, je kunt bijvoorbeeld met de boot van Monterosso naar Levanto.

Bijzonderheden:
– kaart Komass nr 644 (1:50.000), met wandelgidsje.

kijk ook op:
http://www.cinqueterre-wandelen.be/

http://www.vakantieinfo.com/cinqueterre.html

download gpx-files voor garmin-gps