De bergpaden in Oostenrijk zijn zeer goed toegankelijk, uitstekend gemarkeerd en de hutten liggen meestal op een comfortabele afstand van elkaar. Oostenrijk leent zich over het algemeen prima voor het maken van huttentochten in relatief eenvoudig terrein.

Op deze site vind je een selectie van een aantal aantrekkelijke wandelgebieden. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen wandelingen en bergtoeren. Voor bergtoeren dient u over voldoende ervaring te beschikken en zijn meestal touw, pickel en stijgijzers nodig! Bij twijfel informeer bij deskundigen ter plaatse.


Voralberg

Voralberg is vanuit Nederland snel bereikbaar en biedt veel wandelmogelijkheden. De wandelingen zijn uitstekend toegankelijk met kabelbanen, zoals bijvoorbeeld de Lünersee achter in het Brandnertal. Hier vanuit zijn diverse fraaie wandelingen te maken. De Rätikon is een mooi wandelgebied met name in het voorjaar als de bloemen in bloei staan. In de Verwall zijn ook mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld de Verwall-Runde.

Verder zijn in het gebied van de Arlbergpass, in de Lechtaler Alpen en in het oostelijk deel van de Verwall, op de grens van Tirol en Voralberg mooie wandelingen te maken. Deze zijn opgenomen onder de pagina Tirol.


Tirol

Tirol is zowel in de winter als in de zomer bekend bij Nederlanders. In Tirol liggen veel aantrekkelijke wandelgebieden: Wilde Kaiser, Zillertal, het Karwendel, teveel om allemaal te beschrijven. Ik beperk mij hier tot een aantal huttenwandelingen in het Oetztal en het Pitztal en rond de Arlbergpass.