Hier vindt u een beschrijving van campings in de buurt van de wandelingen en bergtochten in Zwitserland, zoals beschreven op deze site, een zeer beperkte selectie, maar wel campings waar je graag terug komt. Het zijn, over het algemeen, kleine, aantrekkelijke campings voor wandelaar en rustzoekers. In Zwitserland zijn erg fraaie campings, geen ‘rijtjes’ langs asfaltpaden maar kamperen midden in de natuur. Zwitserland is als gevolg van de koers van de Franc t.o.v. de Euro duur geworden maar de prijs van de campings is zeer acceptabel (met uitzondering van de campings langs de meren).


Campings in Berner Oberland

camping: Ruetti in Stechelberg
Omschrijving: Fraai gelegen camping, achter in het dal van Lauterbrunnen. Fraaie plekken en goede, eenvoudige voorzieningen. Heerlijk rustig en mooi uitzicht op het dal van Lauterbrunnen. De zon komt pas laat op de camping en is om 4 uur weer weg. Het kan er dus fris zijn.
Wandelgebied: Zeer veel wandelmogelijkheden! De campingbaas is ook berggids en een van de bouwers van de fraaie via ferrata boven Stechelberg bij Mürren.
Ligging: De camping aan het einde van het dal van Lauterbrunnen. In Matta is een (heel) klein supermarktje ( gesloten, het ziet er niet uit dat deze nog open gaat). Broodjes op de camping. Supermarkt in Lauterbrunnen.
Faciliteiten: Goede, eenvoudige voorzieningen
Website:           http://www.campingruetti.ch

camping: Eigernordwand in Grindelwald
Omschrijving: Gunstig gelegen camping voor groot aantal wandelingen. Vrij veel vaste standplaatsen op een deel van het terrein. In het seizoen gaan de omliggende grasvelden open, hier zijn, ‘vrije’,niet afgebakende  plaatsen. Enerzijds is dit heel aantrekkelijk, anderzijds weet je niet of je buren je uitzicht gaan bederven. Verder een prima camping. Bij veel regen kan het terrein wat drassig worden.
Wandelgebied:   Veel wandelmogelijkheden en kabelbanen in de direkte omgeving.
Ligging: De camping ligt iets voorbij Grindelwald, richting Grund en langs de beek naar de camping.
Faciliteiten: Goede voorzieningen.
Website:           http://www.eigernordwand.ch/
  


camping:  Wyler in Innertkirchen
Omschrijving: Oorspronkelijk een boerencamping aan het begin van de Sustenpass, vlak boven Innertkirchen. Mooi gelegen. In het hoogseizoen soms wat vol.
Wandelgebied: Prima voor wandelingen in het gebied van de Sustenpass, Grimselpass en het dal van Rosenlaui.
Ligging: De camping langs de weg naar de Sustenpass, boven Innertkirchen
Faciliteiten: Goede, eenvoudige voorzieningen.
Website:            http://www.camping-wyler.ch

Campings in Wallis

camping:  Des Glaciers in het Val Ferret

Omschrijving: Fraai gelegen camping met vooral voor de tenten idyllische plekjes. De camping ligt op ca 1600m, een goede slaapzak is geen overbodige luxe. Als de zon onder is wordt het fris op de camping.
Wandelgebied: De camping ligt ideaal voor wandelingen en bergtoeren in het oostelijk Mont Blancgebied. Ook de  Tour du Mont Blanc (TMB) loopt vrijwel langs de camping.
Ligging: Bijna aan het eind van het Val Ferret, de camping is goed te bereiken.
Faciliteiten: Uitstekende sanitaire voorzieningen.
Website:            http://www.camping-glaciers.ch/

camping: Molignon in Les Hauderes

Omschrijving: Nette camping, paden waaraan de standplaatsen liggen. Langs de camping stroomt een -snelstromende- beek. Aan de overzijde van de beek ligt een beperkt aantal tent-plaatsen. De camping ligt op ca 1400m. De camping is een goed alternatief voor mensen die de camping in Arolla wat te hoog en te afgelegen vinden.
Wandelgebied: Veel mogelijkheden vanuit Arolla. De wandelmogelijk-heden vanuit Les Hauderes zijn beperkt, je moet de auto nemen om dieper in het Val d’Hérens te gaan wandelen.
Ligging: Aan de beek, iets voor het plaatsje Les Hauderes
Faciliteiten: goede voorzieningen.
Website:            http://www.camping-molignon.ch

camping:   Arolla in Arolla

Omschrijving: Hooggelegen camping (1970m) achter in het dal, vlak voor Arolla. Het kan hier erg koud zijn.
Ligging:             Vlak voor Arolla, aan de beek op ca 1970m
Faciliteiten:       Goede voorzieningen, prima, verwarmd sanitair.
Website:           http://www.camping-arolla.com

camping:  Augenstern in Reckingen in het Oberwalllis/Goms

Omschrijving:    Camping aan de (snel stromende) Rhone. Mooie plaatsen op het veld. Het is wel raadzaam om hier te reserven, de tentplaatsen in het bos vooraan de camping zijn minder aantrekkelijk.
Wandelgebied:   Veel wandelmogelijkheden vanaf de Grimsel of de Nufenenpass. Direct vanaf de camping is een beperkt aantal wandelingen mogelijk.
Ligging:  De camping ligt zuidelijk van de beek, over het spoor en over de houten brug.
Faciliteiten: goede voorzieningen
Website:        http://www.campingaugenstern.ch

 

camping:           Giessen in het Binntal

Omschrijving: Fraai gelegen camping achter in het Binntal. Mooi wandelgebied met erg veel bloemen en diverse gesteenten. Vrije plaatskeuze. Jammer is wel dat er erg veel campers en busjes komen zodat het ’s avonds meer weg heeft van een parkeerplaats dan van een camping.  Elke morgen staat er een kraampje op de camping met vers brood en zuivelproducten.

Wandelgebied: Veel dagwandelingen mogelijk. Het gebied leent zich minder goed voor meerdaagse tochten.

Ligging:   De camping ligt iets voorbij het dorpje Binn.
Faciliteiten: goede voorzieningen
Website: https://www.camping-giessen.ch/Camping/


Camping het Val Bregaglia of Bergell

camping:           Mulina in Vicosoprano

Omschrijving: Zeer aantrekkelijke camping in een mooi dal. Over het algemeen zeer aangenaam weer. In de namiddag dikwijls een onweersbui. De beheerster is erg aardig en heeft alles goed op orde. De camping is vrij nieuw, de oude camping aan de overkant van de weg was lawinegevaarlijk. Op de camping zijn diverse vuurplaatsen en de gemeente levert 2x per week een nieuwe lading hout. Al in de namiddag worden tientallen vuurtjes aangestoken. Houd daarbij rekening met waar je je tent/caravan plaatst. De wind in de namiddag is bijna altijd noordelijk (vanaf de Malojapass).
Ideaal: Er zijn aparte terreintjes voor campers en camperbusjes, zodat je je niet in je tentje of caravan op een parkeerplaats waant!
Vlak bij de camping ligt een klein zwemmeertje.
Wandelgebied: Veel wandelmogelijkheden vanaf de Malojapass en vanaf Sankt Moritz en Pontresina.. Het fraaie Bondascadal is voorlopig nog afgesloten als gevolg van de Bergsturz van de Piz Cengalo in 2017. De Sasc Fura hut is vanaf eind juli 2019 weer bereikbaar over een nieuw huttenpad.

Ligging:   De camping ligt iets ten noorden van Vicosoprano. Kom je vanaf de Malojapass dat is de camping duidelijk aangegeven.
Faciliteiten: goede voorzieningen
Website:
  
     http://www.campingbregaglia.ch/de/camping-vicosoprano

n.b. website is soms niet bereikbaar of je virusscanner geeft de melding ‘onveilige website’, klik dan hier voor de brochure