Kleine campings in Nederland

Hier vindt u een beschrijving van campings in de buurt van de op deze site beschreven wandelgebieden in Nederland, een zeer beperkte selectie, maar wel campings waar je graag terug komt. Het zijn, over het algemeen, kleine, aantrekkelijke campings voor wandelaars en rustzoekers. Voor een aantal campings is  een ‘Natuurkampeerkaart’ verplicht. Deze kunt u dikwijls kopen op de camping, maar de kaart is ook verkrijgbaar bij de ANWB.


Campings aan de kust

camping: De Lepelaar in Sint Maartenszee (Noord Holland)

Omschrijving: Duincamping achter het Zwanewater. Het terrein is nogal geaccidenteerd, hierdoor ontstaan fraaie plekken met veel privacy. Er is ook een aantal veldjes. Alhoewel het een grote, commerciële camping is, is het, buiten het hoogseizoen, zeer aantrekkelijk om hier te kamperen. Er is in de weekends wel wat overlast van het verkeer op de N502 maar dit is niet echt hinderlijk. De standopgang is aan de zuidkant van de camping, hier staan dan ook veel strandgasten en gezinnen met kinderen. Voor campers en kampeerbusjes zijn aparte terreintjes! Ideaal dus voor tent en caravankampeerders!

Wandelgebied: Voor wandelaars zijn de duinen van Schoorl/Bergen in 10 minuten met de auto bereikbaar. Maar je kunt ook heerlijk uitwaaien op het strand tussen Sint  Maartenszee en Callantsoog.
Ligging: De camping ligt langs de N502, de weg van Petten naar Callantsoog. Aan de overkant van de weg is een supermarkt.
Faciliteiten: Goede en voldoende sanitaire voorzieningen. Wifi alleen bij de receptie.
Website:            http://www.delepelaar.nl


Campings op de Veluwe:

camping:     Landgoed Quadenoord   in Renkum (Gelderland)

Omschrijving: Landgoedcamping in de bossen van Renkum/Bennekom. Mooie kampeerplekken in het (dennen) bos, aan de rand van akkerland. Grote kampeerplaatsen en heerlijk rustig. Aanmelden bij het huis voor aan de weg of bij de beeldententoonstelling/ beelden-workshop. Vlak bij de camping ligt Panoramahoeve, het beste pannenkoekenrestaurant van de Veluwe!
Wandelgebied: Voor wandelaars zijn er veel mogelijkheden, het bos richting Bennekom en de Zuid Ginkel. Maar ook de stuwwal bij Wageningen. Voor fietsers zijn er tal van mogelijkheden.
Ligging: De camping ligt in het bos, bereikbaar vanaf de N782, Bennekom – Renkum/Heelsum. Vlak voor de rotonde in Heelsum (vanuit Bennekom) links af de Bosweg, dit pad volgen tot Quadenoord.
Faciliteiten: Redelijk goede sanitaire voorzieningen, warme douches en oplaadpunt voor telefoon e.d.  Geen elektriciteit op de kampeerplaatsen! Alleen toegankelijk met Natuurkampeerkaart.
Website:      http://www.quadenoord.nl

camping: Zanderdennen    in Kootwijk (Gelderland)

Omschrijving: Camping aan de rand van het Kootwijkerzand, met fraaie, ruime kampeerplekken in het (dennen) bos. Grote kampeerplaatsen en heerlijk rustig. Aanmelden op het terrein via een touchscreen. De camping is van Staatsbosbeheer en is uitsluitend toegankelijk voor houders van den Natuurkampeerkaart.
Wandelgebied: Veel mogelijkheden voor wandelaars op het Kootwijkerzand maar ook voor fietsers. Leuk om met de gps of met kompas en kaart te struinen over het Kootwijkerzand. Ook het Kootwijkerveen is de moeite waard. Kootwijk ligt centraal voor veel fietsroutes over de Veluwe.
Ligging: De camping ligt in het bos. Vanuit Harskamp de N310 volgen richting Garderen, bij rotonde met kunstwerk (scheve lantaarnpaal) rechtsaf de Heetweg. Deze weg volgen, vlak voor Kootwijk staan bordjes naar de camping. Supermarkt in Garderen of in Uddel. In Kootwijk zijn geen winkels en er is weinig horeca.
Faciliteiten: Beperkte, maar zeer goede sanitaire voorzieningen, warme douches. Elektriciteit op de meeste kampeerplaatsen!
Website:    http://www.natuurkampeerterreinen.nl

camping: Zuid Ginkel in Ede (Gelderland)

Omschrijving: Camping aan de rand van de Ginkelse heide. Ruime plaatsen op gras onder hogebomen. Een camping voor rustzoekers! Er staan veel senioren en gezinnen met kleine kinderen. Op het terrein staan ook veel chalets maar de tent- en caravanplaatsen zijn op een fraaie manier ingepast op de camping.
Wandelgebied: Wandelmogelijkheden op de Ginkelse hei, de Hindekamp en op de Edese ‘houtvesterij’.
Ligging: De camping ligt aan de rand van de Ginkelse hei, achter het restaurant juffrouw Tok.
Faciliteiten: Goede sanitaire voorzieningen, warme douches. Elektriciteit en kabel-tv-aansluiting op de meeste plaatsen.
Website:    http://www.zuidginkel.nl


Campings in Zuid Limburg

camping: Oosterberg in Epen in Zuid Limburg

Omschrijving: Grote, in het hoogseizoen wat ongezellige camping. In het voor- en naseizoen kan je hier echter uitstekend kamperen! Op een aantal plekken heb je een mooi uitzicht op het Limburgse heuvelland.
’s Morgens zijn er verse broodjes. In het hoogseizoen gaan de achterste weilanden open voor kampeerders.
Wandelgebied: Prachtig gelegen voor wandelingen in het Zuid Limburgse heuvelland. Het Krijtlandpad loopt langs Epen. Ook de ‘afkortingen’ naar Gulpen en van Gulpen naar Slenaken zijn zeer aantrekkelijke wandelingen.
Ligging: De camping ligt op een plateau boven het Geuldal op ca 15 minuten lopen van hetcentrum van Epen. Hier is horeca en een Spar supermarkt. Vanuit Epen richting Slenaken, 100 m na restaurant Gerardushoeve linksaf slaan.
Faciliteiten: De sanitaire voorzieningen zijn in 2011 nieuw gebouwd en zijn zeer comfortabel.
Website:       http://www.camping-oosterberg.nl/

camping: Gene Zijde in Epen in Zuid Limburg

Omschrijving:   Boerderijcamping met 15 plaatsen, mooi uitzicht over de Geulvallei

Wandelgebied: Goed gelegen voor wandelingen langs het Krijtlandpad en het Vijlnerbos.
Ligging: De camping ligt op een fraai punt met veel uitzicht op het Zuid Limburgse heuvelland. Vanuit Epen of Camerig hou je Camerig aan, hier staan bordjes naar de camping.
Faciliteiten: Goede sanitaire voorzieningen
Website:        http://www.vakantiegenezijde.nl

camping: Bellethoeve  in Epen/Cottessen in Zuid Limburg

Omschrijving: Boerderijcamping met 15 plaatsen, mooi uitzicht over het Limburgse heuvelland.
Wandelgebied: Goed gelegen voor wandelingen langs het Krijtlandpad en het Vijlenerbos.
Ligging: Mooi gelegen met fraai uitzicht. Vanuit Epen of Camerig hou je Camerig aan.
Faciliteiten:  Goede sanitaire voorzieningen
Website:       http://bellet.nl/boerderijcamping