Frankrijk biedt een breed scala aan wandelingen, van avontuurlijke tochten in het MontBlanc-gebied tot lieflijke wandelingen in de Luberon. Ook zijn hier wandelingen opgenomen op Corsica, zeker in het voorjaar is dit een zeer aantrekkelijke wandelbestemming. De Vercors is een minder bekend gebied, dit geldt met name voor het centrale deel rond Gresse-en-Vercors.

Op deze site vind je een selectie van een aantal aantrekkelijke wandelgebieden. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen wandelingen en bergtoeren. Voor bergtoeren dient u over voldoende ervaring te beschikken en zijn meestal touw, pickel en stijgijzers nodig! Bij twijfel informeer bij deskundigen ter plaatse.

Mont Blanc gebied

Het Mont Blanc gebied is over het algemeen nog al vergletsjerd en is bij uitstek een gebied voor lange bergtoeren. Toch zijn er enorm veel mooie wandelingen te maken. In dit  gebied loopt de Tour du Mont Blanc (TMB), een wandeltocht van ca 7 dagen. Zie hiervoor onder ‘huttentochten Frankrijk’.

Een overzicht van bergwandelingen en bergtoeren:

Vanoise

Het gebied is vooral bekend van de Tour de la Vanoise. Maar er zijn ook veel dagwandelingen te maken. Een korte omschrijving van de Tour de la Vanoise: een driedaagse en een zesdaagse tocht vind je onder ‘huttentochten Frankrijk’. De wandeling wordt zeer frequent gelopen, aanmelden bij de hutten (via het VVV in Pralognan) is absoluut noodzakelijk!

Queyras

De Queyras is een heerlijk wandelgebied, het aantal mogelijkheden is groot, vooral op de grens met Italië maar zeker ook in het Val d’Escreins, aan de zuidzijde van de Queyras.

Vercors

De Vercors is een bijzonder gebied. De wandelingen gaan vrij steil omhoog naar het grote plateau. Het is een kalkgebied met veel bloemen. Op de crêtes kom je regelmatig edelweiss tegen. De oostkant van het gebied breekt steil af. Gresse en Vercors is omsloten door hoge bergwanden. Het gebied is sinds 1985 natuurreservaat, het ‘Réserve Naturel des Hauts-Plateaux’. De Vercors is een minder bekend gebied, dit geldt met name voor het centrale deel rond Gresse-en-Vercors.

Luberon

De Luberon is een geweldig wandelgebied met veel mogelijkheden, lees over een korte trektocht met tent en een dagtocht over de Crêtes de Luberon.

Corsica

Een aantal wandelingen vanuit Porto met o.a. de mooie tocht van Girolata naar Porto. Het aantrekkelijke van wandelen op Corsica is de combinatie van bergen en zee, deze route benadrukt deze combinatie!